Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 20.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

Tunneltent

Tunneltent

Tenten zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er koepeltenten, bijzettenten, familietenten, tunneltenten etc. Tunneltenten zijn momenteel de populairste tenten op de markt. Deze tunneltenten kenmerken zich door de vorm, doordat de boogstokken in deze tunneltenten achter elkaar worden geplaatst.

Het grote voordeel van een tunneltent is het opzet gemak, en de beperkte ruimte die nodig is op de kampeerplaats. Deze tunneltent ontbreekt op geen enkele kampeervakantie. Daarnaast kenmerkt de tunneltent zich aan zijn diversiteit, de tent is namelijk verkrijgbaar in een klein model tot een heel groot model.

Het materiaal van de tent kan maar liefst uit vier verschillende soorten materialen bestaan, en de prijzen en het gewicht van de tent variëren ook nog.

Tips voor de aankoop van een tunneltent

Het is belangrijk dat u zich van te voren afvraagt met hoeveel personen u gaat kamperen, en wat ongeveer u budget is voor de tent. Vervolgens stelt u vast wat voor soort kampeervakantie het de komende jaren gaat worden. Gaat u rondtrekken, of blijft u een aantal weken op dezelfde camping staan? Gaat u in Nederland kamperen of gaat u bijvoorbeeld naar Zuid- Frankrijk? Dit zijn allemaal factoren die uw keuze wat betreft de tunneltent bepalen. Zo zijn er verschillende soorten materialen die gebruikt worden bij de tunneltent.

Tunnel tenten kunnen gemaakt zijn van katoen en technisch katoen ademende eigenschappen. Daarnaast is er ook nog Nylon en polyester, deze hebben echter geen lucht doorlatende eigenschappen, maar wegen wel een stuk minder.

Door het aanbrengen van twee of meer stokken van de ene naar de andere kant van het tentdoek, wordt dit doek strakgespannen en kan de tent snel worden opgezet. Bij de tunneltent is het wel belangrijk de tent aan te spannen met scheerlijnen en haringen, omdat anders de tent in elkaar zou vallen.

Een ander voordeel van tunneltenten is dat de tenten ook makkelijk uit te bouwen zijn, wat voor een extra groot vloeroppervlak zorgt.

Bax Totaalrecreatie

Bij Bax vindt u tunneltenten van verschillende merken zoals; Baco en Falco. Bij deze tenten wordt gebruik gemaakt van verstelbare boogstokken. Deze boogstokken zorgen ervoor dat de tent scheerlijnen overbodig zijn.

Naast de fysieke winkel in Bergeijk heeft Bax Totaalrecreatie ook een online webshop waar het volledige assortiment van Bax te verkrijgen is. Heeft u vragen over de campingartikelen, neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

U kunt er op vertrouwen dat u bij ons deskundig advies krijgt over verschillende tenten die het beste bij uw speciale wensen en uw reisdoel passen. Tenten-kopen.nl verkoopt ook pop up tenten, waar ze u alles over kunnen vertellen. Vakkennis en persoonlijke benadering staan bij ons hoog in het vaandel! Meer informatie over tunneltenten, vindt u op onze tunneltenten info pagina.