Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 20.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

Piramidetenten

Piramidetenten

Een piramidetent kenmerkt zicht door de vorm van een piramide. Piramidetenten hebben meestal een frame dat opgebouwd is uit drie staande stokken. Onderling zijn deze verbonden door horizontale buizen. De achterste stok is het langst, deze achterste stok zorgt ervoor dat de tent de piramidevorm krijgt. Door de piramidevorm is de tent erg stormvast.

Indeling piramidetenten

De meeste piramidetenten hebben een praktische indeling met een of meer slaapruimtes en een aparte leefruimte. Dit maakt de tent erg populair als familietent. Een piramidetent is vrij gemakkelijk en snel op te zetten. Sommige piramidetenten zijn voorzien van ventilatieopeningen, die ervoor zorgen dat warme lucht naar buiten wordt gevoerd. Hierdoor blijft het lekker fris in de tent. De meeste piramidetenten zijn vrij hoog, dus u kunt er ook gemakkelijk in staan. De beste piramidetenten koopt u bij ons. Op Tenten-kopen.nl kiest u gemakkelijk uw piramidetent uit en ontvangt u uitstekende service. Het is super makkelijk tenten kopen op Tenten-kopen.nl 

Piramidetenten tentdoek

Piramidetenten worden meestal gemaakt van katoen. Katoen en polyester zijn al jaren bekend als materiaal voor tentdoek. Katoen is een sterk materiaal, het ventileert en reguleert vocht en temperatuur. Daarnaast beschermt katoen ook tegen de schadelijke UV-straling. Katoen heeft een unieke vezelstructuur waardoor het uitstekend ventileert. Een nadeel van katoen is dat het vocht opneemt en vasthoudt.

Een nadeel van katoen is dat het extra gevoelig is voor schimmelvorming, en na verloop van tijd kan gaan doorlekken. U kunt dit gemakkelijk verhelpen door het tentdoek om de paar jaar te impregneren. Hierdoor is het tentdoek weer waterdicht en beter beschermd.