Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 20.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

Lichtgewicht tenten

Lichtgewicht tenten

Gaat u graag naar een festival of gaat u backpacken in Zuid- Frankrijk, en wilt u uw eigen tent meenemen, dan zijn lichtgewicht tenten een uitkomst voor u. Er zijn twee dingen erg belangrijk aan een tent, hij moet compact zijn en weinig wegen. Lichtgewicht tenten zijn kleine compacte tenten die gemaakt zijn van licht materiaal. Ook zijn ze gemakkelijk en snel op te zetten. De stokken van lichtgewicht tenten worden veelal gemaakt van aluminium of glasfiber. Aluminium is sterker en lichter dan glasfiber, maar het is wel een stuk duurder.

Tentdoek lichtgewicht tenten

De buitentent van de meeste lichtgewicht tenten zijn gemaakt van polyester. Het voordeel van polyester is dat het licht van gewicht is. Daarnaast droogt polyester snel en is het minder gevoelig voor schimmel. Vaak staat er bij de kenmerken van een lichtgewicht tent ripstop polyester.

Ripstop is een speciale manier van weven, waarbij om de zoveel millimeter een extra dikke draad in de stof is opgenomen. Hierdoor ontstaat een raster dat het tentdoek sterker maakt en beter beschermt tegen scheuren.

Ventilatie van lichtgewicht tenten

Lichtgewicht tenten zijn vaak klein van formaat. Een goede ventilatie is daarom van groot belang. Een tunneltent op Tenten-kopen.nl is vaak een lichtgewicht tent, die voorzien is van ventilatiehorren. Het is wel belangrijk dat het materiaal van de binnentent ademend is, dus bijvoorbeeld van ademend nylon. Zo kunt u uw tent goed ventileren.

Ook is het belangrijk dat u een tent kiest die geschikt is voor het jaargetijde waarin u wilt kamperen. Een koepeltent is hier een goed voorbeeld van. Deze zijn geschikt voor een kouder klimaat. Doordat ze minder ventileren, maar dit zal de warmte wel binnenhouden vanwege de goede isolatie.

Tips voor het opzetten van uw tent

  • Gun uzelf de tijd op uw lichtgewicht tent op te zetten. Zorg ervoor dat u bij daglicht aankomt op de camping, zo heeft u voldoende tijd om uw tent rustig op te zetten.
  • Zet de tent een keer op voordat u naar het vakantiebestemming afreist. Zo weet u straks precies hoe u de lichtgewicht tenten op de camping moet opzetten en bent u niet met de tent aan het sleuren. Mochten er onderdelen van de tent kapot zijn of missen, dan kunt u deze tenten kopen, voordat u op vakantie gaat.