Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 20.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

Koepeltenten

Koepeltenten

Bij koepeltenten worden de boogstokken gekruist, wat zorgt voor een stabiele constructie, ook zonder het gebruik van haringen. De boogstokken zijn meestal gemaakt van aluminium of glasfiber. De koepel tenten zijn geschikt voor alle seizoenen en is ook op oneffen terrein goed af te spannen. Ze hebben een laag gewicht en als de koepeltent eenmaal ingepakt is neemt deze weinig ruimte in beslag.

Daarnaast kenmerken de koepeltenten zich door het snelle opzetgemak. De koepeltent kan op twee manieren opgezet worden namelijk, een manier is waarbij u eerst de binnentent opzet en vervolgens de buitentent. De tweede manier is waar u begint met de buitentent en waar naderhand de binnentent in gehangen kan worden.

Het opzetten van koepeltenten

Manier 1: Bij de eerste manier begint u met het opzetten van de binnentent. U legt de binnentent op de grond en monteert de boogstokken. Als u dit gedaan heeft schuift u vervolgens de boogstokken door de tunnels heen. Hierna legt uit de buitentent over het geheel heen en maakt u deze vast aan de binnentent. Span vervolgens de tent in zijn geheel af.

Manier 2: Bij de tweede manier begint u eerst met de buitentent op te zetten. U begint met het plaatsen van de boogstokken door de tunnels van de buitentent. Vervolgens spant u de buitentent in zijn geheel af. Tot slot hangt u de binnentent in de buitentent.

Koepeltenten zijn makkelijk op te zetten en makkelijk en veilig te kopen op Tenten-kopen.nl. Bekijk de koepeltent pagina en vind uw perfecte koepeltent voor al uw wensen.

Het materiaal van koepeltenten

De koepeltenten die tegenwoordig gebruikt worden voor het kamperen zijn gemaakt van katoen of kunststoffen zoals polyester en nylon. Het voordeel van katoen ten opzichte van polyester en nylon is dat het ademt, minder brandbaar is en uw relatief weinig last heeft van de UV-stralen van de zon.

Het voordeel van nylon ten opzichte van katoen is dat het een dun en lichtgewicht vezel is. Nylon is bijzonder licht van gewicht en is gemakkelijk op te vouwen. Het nadeel van nylon is wel dat het minder goed beschermt tegen schadelijke UV-straling, en dat het van zichzelf niet waterdicht is. Dat laatste kan opgelost worden door middel van een coating die over de stof wordt aangebracht. Dit is vaak een poly urethaan coating of een siliconen coating. Een siliconen coating zorgt voor aan betere bescherming tegen de UV-straling.